Plakplaatjes voor het Jumbo-boek ophalen.

De actie voor het ophalen van de plaatjes is afgelopen.
Op enkele woensdagmiddagen kunt u nog plaatjes verkrijgen info: telefonisch 0593-331285 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 216 plaatjes voor het plakboek.

  DSC0125C

Historische Vereniging Gemeente Beilen


PERSBERICHT

Nieuwe redactie

De Historische Vereniging van de oud-gemeente Beilen heeft een volledig nieuwe redactie voor haar tijdschrift. En niet zo maar een redactie van ‘belegen-dames-en-heren’ maar een groep van energieke jonge mensen die volop in het leven staan en graag hun betrokkenheid bij het erfgoed van Beilen en de buitendorpen willen uitdragen.

De nieuwe redactie bestaat uit de volgende personen:
mw. Jos Kasten (ondernemer), Jeroen Loovers (docent geschiedenis en Nederlands), Marijke Oosting (leerkracht basisonderwijs), Arjan Schepel (docent aardrijkskunde en geschiedenis) en Ingrid Snippe (project management ondersteuner).

Het kwalitatief hoogstaande tijdschrift, dat al sinds 1989 vier keer per jaar verschijnt, zal de komende tijd op onderdelen nog meer uitstraling krijgen door toepassing van de nieuwste technieken in vormgeving, inhoud en druk. Hiervoor wordt samengewerkt met Gerdingopmaak en Druk-Print-Kopie-Kerkhove. Gerenommeerde bedrijven uit Beilen.
De eerste uitgave van het tijdschrift, gemaakt door de nieuwe redactie, zal binnenkort verschijnen.

Het bestuur van de vereniging is er trots op dat het gelukt is deze personen te interesseren voor het werken aan het tijdschrift. De redactie verzamelt kopij van de schrijvers en plaatst historische foto’s en verhalen zodat driemaandelijks ‘vers oud-nieuws’ over Beilen en haar inwoners kan worden uitgegeven.
Mocht u nog foto’s of verhalen over oud-Beilen en omgeving in uw bezit hebben en wilt u ze delen met de lezers van het tijdschrift van de historische vereniging, neem dan contact met ons op. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De Historische Vereniging telt meer dan duizend leden en is daarmee de grootste vereniging van Beilen. Niet alleen huidige inwoners zijn lid maar natuurlijk ook oud-inwoners die door het hele land te vinden zijn. Zelfs tot in Canada.

Zie publicaties

DeDrentseKamer organiseert gedurende het cultureel jaar Midden-Drenthe exposities in het pand Kruisstraat 4.
De DDK is een samenwerkingsverband van Huize Duizendschoon, de Oudheidkamer en de Historische Vereniging Gemeente Beilen.

Openingstijden zaterdags van 13.00 tot 15.00 uur.

* In juli/augustus is er een presentatie over kinderspeelgoed.

* Vanaf oktober een expositie over kleding.

* In februari 2020 begint een expositie over Drentse schilders.

* Mei 2020 een expositie/presentatie over handwerken.

* We sluiten af met de monumentendag in september 2020.

Om op de website van cultureel Midden-Drenthe te komen klik  cultureelmiddendrenthe .

 

De Historische Vereniging Gemeente Beilen (HVGB) is nu gevestigd op Kruisstraat 4 (De Drentse Kamer) in Beilen.

Op woensdagmiddag open voor bezoek  van 13.30 tot 17.00 uur: 

Data in 2019:

28-8, 11-9, 25-9

Foto's, documenten, kranten boeken enz. kunt u voor onderzoek raadplegen of gewoon bekijken, wij helpen daar ook bij.

Ook graag verhalen aanleveren of onderwerpen aandragen voor een artikel in het tijdschrift.

Voor bezoek op andere tijden kunt u een afspraak maken: liefst per e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
of tel.  0593-331285.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren