Regelmatig hebben wij afbeeldingen waar wij meer informatie over willen of waarbij wij ons afvragen wie de persoon is die op de foto staat. U kunt deze afbeeldingen hier vinden.

Heeft u zelf nog oude foto's die relevant zijn voor de Historische Vereniging Gemeente Beilen dan kunt u ook die met ons delen. Klik hier en u kunt een formulier invullen en uw foto opsturen.

i284571214470448012. szw1280h1280 ZWweb

Drentse smeden met echtgenotes in 1956 op bezoek bij Reesink in Zutphen.

Bovenste rij vlnr: Chauffeur..., ?, Schuring (Zwiggelte), ?, Bertus Venema (Hooghalen), ?, Albertus Speelman Mantinge, Willem Smit (Wijster) en ?.

Middelste rij vlnr: ?, ?, Anton Koops, Ziengs (Witteveen), ?, Klaas Mulder (Wijster), Albert Hummel(Spier), ?, Hendrik Smit (Beilen) ? en ?.

Voorste rij vlnr: ?, Roelofje Mulder-Nijsing, Roelfien Boer e.v. Albertus Speelman, Grietje Smit-de Jonge, ?, ?, Grietje Hummel-Tijmes (Spier),  Femmichje Smit-Hidding (Beilen), mevr. Koops-Schuring en ?.

 

Als u namen weet, graag doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

Foto's van Dhr J. Kortman

Hooghalenzomer 1943 3 

Onze familie was in 1943 met vakantie op de  

 boerderij van de fam .Boer (zie  W'borkpad

 ,route 31 Hooghalen-Westerbork)

  Op de groepsfoto sta ik links vooraan ,naast

 achter mij staan twee jongens en daar achter

 een vrouw met een kindje op haar arm.

 

Is het bekend wie deze mensen zijn ?

 

 

Prins Aquasi BoachiAquasie Boachi, zoon van Prins Aquasie Boachi (zie foto links met kinderen) en Sajot, werkte op Java en Sumatra bij het boswezen als bosarchitekt.

Hij was een zeer bescheiden persoon met weinig woorden. Zijn vader werd in Nederland tot ingenieur opgeleid. Zijn grootvader was Koning van Asanti (het tegenwoordige Ghana Afrika) en was een goede vriend van Koning Willem 3.

Hij is met zijn tweede vrouw Treesje Paulus begraven op de begraafplaats Asserstraat.

 

 

Het graf van Aquasie Boachi

Het graf van BoachiZe zijn in 1958 uit Indonesie teruggekeerd en vanaf 1959 woonachtig in Beilen. Eerst woonden ze aan de Verlengde Havenstraat 19 en ze verhuizen in 1963 naar de Acacialaan 18 en tot de dood v‬an Aquasie in 1975 heeft het echtpaar daar gewoond.

 

Heeft u meer informatie neem dan contact met ons op via het contactformulier, klik hier.

Het graf is door de Historische Vereniging hersteld en schoongemaakt.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.