Gemeente Beilen 1940-1945 (deel 3)Verkoopprijs: leden €. 20,00    deel1 + deel 2 + deel 3 samen   € 40,-
Redactie: G.J. Dijkstra (eindredacteur), W. Bazuin-Brinkman, T.L. Kroes en H.J. Vos
ISBN: 90-75115-25-3

Inhoud:

 

In het laatste deel staat de terreur van de bezetting centraal. Zo wordt verteld hoe van de joodse gemeenschap in Beilen van 52 personen er slechts 12 in leven bleven. Andere Beilers vielen ook ten prooi aan de terreur van de Duitse bezetter en zijn handlangers. Dat wordt in de hoofdstukken over verraad en gevangenschap beschreven. In het een na laatste hoofdstuk wordt de bevrijding zeer uitvoerig besproken. Dat gebeurt in een chronologische volgorde per plaats. Het laatste hoofdstuk gaat over twaalf Beiler gezinnen die gedurende de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië zaten.

Overige informatie:

In totaal telt het boek 600 pagina's en is rijk geïllustreerd. Het formaat van het boek is ca. 17,5 x 24,5 cm. De uitvoering is in linnen gebonden met een gelamineerde stofomslag.

Tevens is in dit deel een samenvatting in het Duits en in het Engels opgenomen.
In een In Memoriam worden alle slachtoffers van de oorlogsjaren 1940-1945 herdacht.

voor bestelling, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik op de link hieronder

Bestel dit boek

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.