Gemeente Beilen 1940-1945 (deel 2)Verkoopprijs: leden €. 15,00      deel1 + deel 2 + deel 3 samen   € 40,-
Redactie: G.J. Dijkstra (eindredacteur), W. Bazuin-Brinkman, T.L. Kroes en H.J. Vos
ISBN: 90-75115-25-3

Inhoud:

 

In deel 2 wordt uitvoerig stilgestaan bij het werken tijdens de bezettingstijd. De rol van het bijkantoor van het gewestelijk arbeidsbureau in Beilen wordt nader belicht. Verder wordt verteld over de gedwongen tewerkstelling in Duitsland en het werk voor de Organisation Todt. Ook worden in dit hoofdstuk degenen beschreven die vrijwillig voor de Duitsers bij de NSKK werkten en de zogenaamde Oostlandgangers.

In het tweede hoofdstuk worden de onderduikers en hun schuiladressen in de gemeente Beilen beschreven. In het derde hoofdstuk komt de plaatselijke NSB uitvoerig aan de orde. In het laatste hoofdstuk wordt de berechting van NSB-ers besproken.

Overige informatie:

In totaal telt het boek 400 pagina's en is rijk geïllustreerd. Het formaat van het boek is ca. 17,5 x 24,5 cm. De uitvoering is in linnen gebonden met een gelamineerde stofomslag.

voor bestelling, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik op de link hieronder

Bestel dit boek

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.