Gemeente Beilen 1940-1945, deel 1Verkoopprijs: leden €. 15,00     deel1 + deel 2 + deel 3 samen   € 40,-
Redactie: G.J. Dijkstra (eindredacteur), W. Bazuin-Brinkman, T.L. Kroes en H.J. Vos
ISBN: 90-75115-20-2

Inhoud:

 

De gemeente Beilen was in de oorlogsjaren niet uniek. Net als elders in Nederland kreeg men ook in Beilen na de Duitse inval op 10 mei 1940 te maken met allerlei maatregelen van de Duitse bezetter. In het bestuur, bij de politie, in de gezondheidszorg, in het onderwijs, in het dagelijks leven, in de landbouw, in de bedrijven, overal merkte men de veranderingen. Vervolgens wordt in dit deel stilgestaan bij vorderingen en inkwartiering, bij beschietingen vanuit de lucht, bij de Duitse militairen in Beilen en de Nederlanders die in Duitse krijgsdienst gingen.

Deel 1 is als volgt samengesteld: 1. Vooraf; 2. De meidagen van 1940; 3. Gemeentebestuur, ambtenaren, politie en post; 4. Dagelijks leven; 5. Onderwijs en ge­zondheidszorg; 6. Regulatie, producenten, leveranciers, bedrijven en consumenten; 7. Energie; 8. Distributie; 9. Jo­den, ontheemden, evacués, vluchtelingen en voedselhalers; 10. Vorderingen; 11. In de lucht en uit de lucht; 12. Duitse militairen en Nederlanders in Duitse krijgsdienst.

Overige informatie:

In totaal telt het boek 380 pagina's en is rijk geïllustreerd. Het formaat van het boek is ca. 17,5 x 24,5 cm. De uitvoering is in linnen gebonden met een gelamineerde stofomslag.

 

voor bestelling, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik op de link hieronder

Bestel dit boek

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.