In verband met het Corona-virus zal deze tentoonstelling later plaats vinden!

 

In de Beiler bibliotheek is vanaf 14 april een expositie te bewonderen met als thema: 75 Jaar Bevrijding. De organisatie is op zoek naar spullen die betrekking hebben op de oorlog en bevrijding.

Wie deze spullen uit wil lenen kan mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0593-331285 (Jan Wessels) of 0593-523957 (Lute van de Bult).

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Gemeente Beilen (HVGB) in samenwerking met de Oudheidkamer Beilen en de plaatselijke bibliotheek. Er is al veel materiaal, maar de organisatie hoopt op meer. Niet alleen foto’s zijn welkom, maar ook zaken met betrekking tot de bevrijding van Beilen zoals uniformen, kledingstukken, gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen voor huishoudens en bedrijven. De organisatie hoopt met alle ingezonden stukken een interessante expositie te maken.

Vanaf 13 april is de expositie te bewonderen door niet alleen ouderen, maar ook de jongeren worden via de scholen benaderd om een kijkje te komen nemen.

De vrijwilligers van de HVGB zijn elke maandagmiddag en op woensdag 26 februari en 11 maart vanaf 13.30 uur aanwezig op hun kantooradres Kruisstraat 4 Beilen, klik hier  voor openingstijden.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.